• 0546 535 020

Ondernemer

Pensioenadvies voor de ondernemer

Als ondernemer kun je niet deelnemen aan de pensioenregeling die je voor je personeel hebt gesloten. Het is dan ook van belang om te kijken naar andere manieren om vermogen op te bouwen.

Veel ondernemers hebben pensioen opgebouwd in de BV, het zogenoemde pensioen in eigen beheer. Vanaf 2017 moest er voor dit pensioen een keuze gemaakt worden. Je kunt dit pensioen in eigen beheer premievrij voort te zetten, het pensioen hebben afgekocht of dit hebben omgezet in een ODV (oudedagsverplichting). Wij kunnen u hierbij helpen!

Adviserende rol

Mochten hier nog vragen over zijn of is advies gewenst, dan adviseren wij graag. Daarnaast kunnen wij bijvoorbeeld ook de gewenste pensioenberekeningen maken of adviseren als er sprake is van echtscheiding of andere wijzigingen in uw persoonlijke situatie.

Ook is het heel belangrijk dat je als ondernemer inzicht en overzicht hebt over je gehele financiële leven. Nu en in de toekomst. Alleen dan kun je bewust de juiste keuzes maken en krijg je een goed overzicht. Wij helpen hier graag bij.

Financieel plan

Als ondernemer moet je zelf zorgen voor je pensioenen. Ook kijk je naar de risico’s van overlijden en arbeidsongeschiktheid. Het is verstandig hier vroegtijdig een Financieel Plan voor op te stellen. Als ondernemer heb je veel mogelijkheden en vrijheden om dit zelf te regelen. Samen beoordelen wij de persoonlijke situatie en inventariseren wij de wensen en eisen. Zo kom je tot een oplossing waar in elke situatie rust en continuïteit aanwezig is. 

De eerste stap is het vaststellen van je pensioendoel. Op welke leeftijd wil je met pensioen? En welke geldmiddelen zijn er dan nodig? De tweede stap is het bepalen van het inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Hou je voldoende inkomen over om jezelf en je gezin te onderhouden. De financiële gevolgen kunnen namelijk enorm zijn en een geldbuffer is in de meeste gevallen niet aanwezig. Verder moet er nagedacht worden over hulp bij re-integratie, moet iemand je vervangen, gaan er andere afspraken gelden met je vennoten en bouw je bij arbeidsongeschiktheid nog wel voldoende pensioen op. Je wilt er niet aan denken, maar de financiële impact bij overlijden is groot. Niet alleen emotioneel, maar zeker ook financieel. De derde stap is dan ook het afsluiten van een overlijdensrisico verzekering zodat je gezin zonder financiële zorgen achterblijft. Wat gebeurt er met je bedrijf? Staat er een opvolger klaar om het bedrijf voort te zetten? Welke kosten brengt dit met zich mee. In een dergelijk voorval zou een compagnonsverzekering een goede oplossing kunnen zijn.

Feiten en cijfers

In Nederland hebben we op dit moment 3.437.240 gepensioneerden oftewel mensen die AOW ontvangen

Op zoek naar advies
op maat?

Heb je een vraag of wil je meer weten over de mogelijkheden over pensioen voor jezelf of je medewerkers? Bel dan gerust. Voor het eerste gesprek brengen wij geen kosten in rekening.

Altijd op de hoogte

Actueel

Meer weten over
pensioenadvies?