• 0546 535 020

Pensioenconsultancy

Pensioenconsultancy

Als Pensioenconsultant worden wij veel gevraagd om geheel onafhankelijk ondernemingsraden, accountants en HR adviseurs bij te staan met onze uitgebreide vakkennis. Of het nu het beoordelen van een regeling, second opinion of kennisoverdracht betreft, wij helpen je graag verder. Als pensioenadviseur ondersteunen we jou als accountant met onze specialistische kennis van pensioenen. Waar de eigen kennis en ervaring ophoudt, vullen wij deze aan op basis van de laatste ontwikkelingen op pensioengebied. Op deze manier ben je in staat je relatie ook op pensioengebied te ondersteunen.

Echt onafhankelijk advies?

Levers ter Braak Pensioencosultants verricht haar werkzaamheden sinds het begin in 2001 volledig op declaratiebasis. Van provisies is geen sprake. Hoe onafhankelijk kan een advies immers zijn als er verkocht moet worden om werkzaamheden betaald te krijgen?

Pensioenadvies voor werkgevers  & ondernemingsraden

Door onze ruime ervaring worden we regelmatig gevraagd door werkgevers of ondernemingsraden om hen bij te staan met pensioenadvies. Vaak gaat het om advies bij het verlengen van een pensioencontract voor de medewerkers, of om het beoordelen van door de werkgever voorgestelde wijzigingen van de bestaande pensioenregeling.  

Bij pensioenadvies en ondersteuning gaat het vaak om meer dan alleen de inhoud van het pensioendossier. Het besluitvormingsproces, interne politiek, ervaringen uit het verleden spelen vaak een grote rol en zijn in belangrijke mate bepalend voor het succes. Daarom besteden we veel aandacht aan het proces. We hebben uitgebreide ervaring met dergelijke trajecten en kijken dus verder dan alleen naar het pensioenvraagstuk.

Daarnaast verzorgen we cursussen en trainingen voor ondernemingsraden. We maken de OR wegwijs op pensioengebied zodat op basis van actuele informatie gesprekken met de bestuurder gevoerd kunnen worden en beslissingen genomen kunnen worden.

Inzicht in de pensioensituatie

We helpen bij het geven van inzicht in de pensioensituatie van de ondernemer en de medewerkers. Daarnaast controleren we verzekeringspremies en andere documentatie die pensioenuitvoerders aan je relatie sturen. Ook maken we pensioenberekeningen voor ondernemers die nog een pensioenvoorziening in hun BV hebben of vragen over een oudedagsverplichting.

Pensioenadvies voor de accountant

Met onze specialistische kennis vullen wij jou aan als accountant waar het gaat complexe pensioenvraagstukken. Samen zorgen we dat de pensioenregeling van jouw klant optimaal is ingericht op basis van de laatste ontwikkelingen. Door onze inbreng kun je je als accountant richten op het totaal advies voor je relatie en ontzorgen wij het pensioendeel.

Wij werken al ruim 20 jaar volledig onafhankelijk op declaratiebasis. Mede hierdoor werken wij al vele jaren succesvol samen met gerenommeerde kantoren.

De accountantssector zelf kent geen verplicht bedrijfstakpensioenfonds meer. Kantoren zijn dan ook niet verplicht een pensioenregeling aan te bieden. De meeste accountantskantoren doen dit wel. Levers ter Braak Pensioenconsultants adviseert veel kantoren bij het overstappen van een uitkeringsovereenkomst naar een premieovereenkomst.

Feiten en cijfers

Ook zijn er 75-plussers die niet van ophouden weten, maar liefst 23.000 mannen en vrouwen van 75 jaar en ouder zijn nog aan het werk.

Pensioenadvies voor de HR adviseur

Als HR adviseur heb je een breed werkveld. Daarbij is het pensioen slechts een onderdeel, maar zeker niet onbelangrijk voor de werknemers. Het juist en tijdig infomeren van de medewerkers is essentieel. Hierdoor ontstaat meer inzicht in en waardering voor zijn pensioen: een bindende factor.

Pensioen is een arbeidsvoorwaarde en valt daarmee onder de HR-doelstellingen van een onderneming. Echter, de huidige complexiteit van veel pensioenregelingen maakt de betrokkenheid van de afdeling HR er niet groter op. Een goed geregeld pensioen gaat verder dan alleen arbeidsvoorwaarden. Veel bedrijven zien dat het imago verbetert door een goede pensioenregeling. Met meer communicatie over en uitleggen geven van de cijfers uit het pensioenoverzicht, vergroot je het werkplezier van medewerkers.

Wij kunnen je niet alleen helpen met pensioenadvies en communicatie, maar wij verzorgen ook opleidingen en kennissessies op pensioenvlak.

Op zoek naar advies
op maat?

Heb je een vraag of wil je meer weten over de mogelijkheden over pensioen voor jezelf of je medewerkers? Bel dan gerust. Voor het eerste gesprek brengen wij geen kosten in rekening.

Altijd op de hoogte

Actueel

Meer over
pensioen voor werknemers?